fbpx

Ceasul intre tehnologie şi necesitate

Water Resistant vs. Waterproof

O mai veche ambiţie a constructorilor de ceasuri a fost găsirea unei soluţii care să asigure rezistenţa la apă a mecanismului ceasului. Fireşte, că odată cu avansarea tehnologiei şi acest deziderat a devenit realitate. Ceasul water resistant şi ceasul waterproof au creat însă confuzie în rândul cumpărătorilor.

Există multe modele de ceasuri ieftine pe care este inscripţionat “water resistant”. E bine de ştiut că un astfel de ceas nu poate fi introdus în apă, nu poate fi ţinut sub apă, nu poţi face duş cu el la mână şi nici la piscină nu poţi merge ca să înoţi. Este rezistent doar la picături de ploaie sau dacă îl introduci accidental sub jet de apă când te speli pe mâini.

Cu  ceasul waterproof lucrurile stau altfel. Poţi să înoţi, să faci duş sau să-l ţii sub apă un timp îndelungat. Şi aici e nevoie totuşi de puţină precauţie vis-vis de apa de mare. Nu introduceţi ceasul în apă de mare, doar dacă acest lucru este permis în instrucţiunile de folosire furnizate de către producător. Marea majoritate a ceasurilor waterproof nu rezistă la salinitatea din apa de mare. Trebuie să specificăm că ceasurile waterproof sunt scumpe, cele mai ieftine costând în jur de 180-200 euro.

CEAS QUARTZ ART 31

Precizia  Ceasurilor  Automatice

Clasicele ceasuri mecanice care se întorc din cheiţă ca să funcţioneze, pierd încet-încet teren în favoarea celor automatice. Indiferent dacă vorbim de un ceas automatic mai ieftin sau unul scump vândut de firme consacrate, ceasurile automatice au o precizie mai mică decât ceasurile quartz. De ani buni, se încearcă îmbunătăţirea preciziei lor,  dar se pare că mai sunt multe lucruri de făcut. În permanenţă se testează noi angrenaje  şi cu fiecare etapă se face un salt înainte.

Astfel, a fost inventat tourbillonul care introdus în mecanism ajută la creşterea preciziei.  Scopul acestui dispozitiv este să corecteze distorsiunile provocate de schimbarea poziţiei mâinii. Creşterea preciziei ceasurilor automatice rămâne o pagină deschisă inovaţiei şi imaginaţiei.

Trebuie remarcat faptul că azi ceasul a devenit un accesoriu fashion iar precizia trece pe planul al doilea, pierzându-şi puţin din utilitate.

Ceasul Automatic Şi Ştiinţa

Tot ce apare nou pe piaţa ceasurilor este rezultatul punerii în aplicare a ştiinţei. Omul de ştiinţă pasionat şi chiar obsedat de anumite idei, după ani întregi de muncă  reuşeşte să ajungă la un rezultat palpabil.

În orice proiect ai lucra, indiferent de domeniu, trebuie să vii cu ceva nou şi folositor. Noi, cumpăratorii, privim produsul finit, ne dăm cu părerea foarte lejer, dar de cele mai multe ori uităm că în spatele acelui produs au fost multe ore de muncă. Este la fel ca la un meci de fotbal, contează rezultatul, obiectivul îndeplinit şi eficienţa. Aşa şi aici, contează numai dacă ceasul se vinde sau nu, pentru că piaţa vânzărilor este dură şi sancţionează mişcările greşite.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
Sună acum!