fbpx

Ceasuri barbatesti – ce spun ele despre cei care le poartă?

Considerând că în general bărbații nu depun foarte mult efort în a se decide cu ce să se îmbrace, este dificil să faci o analiză a caracterului unui bărbat bazându-te doar pe asta. Când vine vorba de ceasuri barbatesti pe de altă parte, povestea se schimbă. Vei observa că bărbații petrec ore în șir pe internet uitându-se la cataloage de ceasuri de mana înainte de a-l alege pe cel mai potrivit.

Spre deosebire de femei, care sunt de obicei interesate ca ceasul să arate bine și să se potrivească ținutei, bărbații se uită și la caracteristicile tehnice, și desigur, la preț. Hai să vedem ce poți afla despre un bărbat uitându-te doar la ceasul pe care îl poartă.

E potrivit sau nu?

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este „se asortează cu ținuta?”. Poate bărbaților nu prea le pasă, dar femeile observă anumite lucruri mai ușor. Dacă vei vedea pe cineva că poartă un ceas automatic cu curea din piele la un trening și o pereche de teniși, ori iubește acel ceas, ori nu s-a gândit că este important să-l asorteze.

Pe de altă parte, îți poți da seama că un bărbat are stil dacă știe că un ceas tip business merge foarte bine cu un costum iar ceasurile cu curele din silicon și afișaje electronice trebuie rezervate pentru mersul la sală sau pentru ținute casual.

Minimalistul

Acesta prefera ceasuri barbatesti cu un design cât mai simplu, eventual cu o curea metalică fină sau una din piele naturală neagră. Vei observa că de cele mai multe ori cadranul este lipsit chiar și de cifre și tot ce se poate observa sunt limbile afișajului analog. Culorile sunt discrete fiind chiar nuanțe care diferă puțin una de cealaltă sau din contră, se rezumă la alb și negru.

Pragmaticul

Dacă vezi că un bărbat are un ceas care poate fi purtat aproximativ la orice ținută, fie ea elegantă, sport sau casual, atunci este un semn că îl interesează doar să aibă un ceas funcțional și cu un aspect plăcut dar fără ceva ieșit din comun. Cureaua este de cele mai multe ori din piele, dar poate fi metalică, argintie. Acest bărbat pune accentul pe durabilitate și pe un raport bun calitate/preț.

Pasionatul de tehnologie

Pe acest bărbat îl vei vedea purtând un ceas electronic, eventual ceasuri dual-time, cu tot felul de caracteristici extra și multe butoane externe. Astfel de ceasuri sunt de obicei mari și greoaie, iar cureaua este una sport, cel mai adesea din silicon, putând avea chiar și culori  puternice, de exemplu linii portocalii sau limbi verzi.

Este foarte probabil ca acest personaj să aibă și ceasuri LED sau ceasuri smart, iar dacă pasionatul nostru de tehnologie are și un spirit non-conformist sau o predilecție pentru științele exacte, îl poți vedea purtând și un ceas barbatesc cu ecuații matematice în loc de cifre.

Non-conformistul

Acești bărbați preferă ceasurile cu forme neobișnuite (pătrate, triunghiulare, dreptunghiulare), cu culori fie foarte aprinse, fie stil camuflaj – army. În cealaltă extremă sunt cei care aleg un ceas artistic, de exemplu cu cifrele de diferite dimensiuni sau aglomerate într-o parte a cadranului, în mod evident fără vreo implicație practică, ci pur estetică.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
Sună acum!