fbpx

Ceasuri de dama: casual sau elegante?

Pentru o femeie ceasul este un accesoriu care trebuie asortat cu ținuta, pe când un bărbat poate purta același tip de ceas indiferent de îmbrăcămintea pe care o alege în ziua respectivă. Desigur, există câteva excepții notabile (de exemplu, nu poți asocia un ceas camuflaj cu un costum elegant), dar în general, alegerea ceasului nu presupune prea multă bătaie de cap pentru bărbați. Femeile, pe de altă parte, au nevoie de mai multe tipuri de ceasuri pe care să le poarte în funcție de ocazie. Rolul nostru este de a vă ajuta să faceți alegerea corectă. Acest ghid este folositor atât pentru doamnele care doresc să achiziționeze ceasuri de dama cât și pentru bărbații care vor să facă o surpriză plăcută partenerelor.

CEAS QUARTZ AURORA 77

Dimensiunea cadranului

Probabil ai observat că ceasurile de damă au cadranul mai mic decât cele pentru bărbați, iar asta se întâmplă din motive lesne de înțeles. Totuși, există diferențe. Ceasurile cu cadran mic și curea foarte subțire se potrivesc perfect femeilor care ar putea fi descrise prin franțuzescul „petite.” Doamnele mai înalte sau cu mâini mai groase ar putea alege ceasuri care au curele mai late și cadrane puțin mai mari pentru că altfel riști ca ceasul să nu fie observat.  Este recomandat să te gândești de două ori înainte de a alege un ceas de dama cu o curea mare de metal pentru ca ele pot fi considerate prea masculine.

Stil ceasuri de dama

Dacă vrei să faci un cadou și nu știi ce gusturi are persoana respectivă, cel mai bine este să mergi cu un ceas quartz casual care se poate purta la orice ținută obișnuită. Aceste ceasuri au un cadran clasic, ușor de citit, de obicei fără strasuri. Cureaua este de cele mai multe ori făcută din piele, dar poate fi și din metal.

Pe de altă parte, o femeie care de obicei se îmbracă elegant ar aprecia mai mult ceasuri de dama cu o curea metalică (argintie, aurie sau o combinație între aceste culori) și un cadran care atrage atenția, de obicei prin pietre semi-prețioase. Interiorul cadranului este de cele mai multe ori foarte simplu pentru a contrasta cu pietrele de pe margine.  Acest stil este potrivit pentru evenimente care impun o anumită eleganță și pentru ținute de birou care accentuează trăsăturile feminine.

Fetele mai tinere care au un stil de vestimentație girly, plin de culori puternice, de obicei aleg ceasuri de dama fashion care practic au cadranele integrate într-o brățară, fie ea din metal sau din piele colorată. Aici elementul cel mai important este brățara iar ceasul în sine este considerat un bonus. Multe cadrane au motive florale iar brățara din piele ecologică poate fi mai lungă pentru a fi trecută de mai multe ori în jurul încheieturii.  

Și desigur, mai există ceasurile sport, care de obicei au un afișaj electronic și funcții precum cronometru sau alarmă. Ele pot fi și smart dacă ești dispus să cheltuiești mai mult. La ceasurile sport trebuie să te uiți mai întâi la funcții și apoi la designul potrivit pentru o femeie. De mult ori aceste ceasuri sunt unisex, sau culoarea și mărimea sunt singurele care fac diferența între un ceas sport pentru bărbați și unul pentru femei.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
Sună acum!