fbpx

Ceasul Intre Tendinţe Si Accesibilitate

Pe foarte multe site-uri găseşti ceasuri  de vanzare. Problema de care te loveşti sună cam aşa “ce fel de ceas să-mi cumpăr?”. Piaţa este foarte generoasă şi diversă: ceasuri automatice, mecanice, led, quartz, ceasuri electronice simple sau dual time. Aşa cum drumul cel mai scurt este cel cunoscut, la fel şi ceasul care ţi se potriveşte este cel care îţi place. Dacă alegi un model mecanic automatic, ia în calcul faptul că sunt ceasuri mai scumpe, cu o precizie mai mică, dar durabile şi elegante. Fără nici un dubiu, ceasurile automatice punctează decisiv la capitolul eleganţă.

Ce fel de ceas să-mi cumpăr?

Dacă precizia te interesează în primul rând, alege ceasul quartz, adică cel pe baterie. Ceasul quartz merge cam la orice ţinută: sport, elegantă, de serviciu sau romantică. De exemplu, pentru un bărbat cu muşchii de pe braţe bine conturaţi de atâta tras la fiare în sălile de fitness, un ceas dual time cu diametrul carcasei mai mare, în jur de 50-55 mm , se pliază cel mai bine pe aliura sa atletică. Nici cu un ceas led cu cifre mari nu i-ar sta rău. Cei care fentează sala de forţă, se pot orienta simplu şi rapid  către un ceas cu diametru mai mic, afişaj electronic sau clasic analogic şi curea din piele.

CEAS QUARTZ DUAL TIME CITRUS 011 DREAPTA

Vestea bună din mediul online este că există ceasuri pentru toate buzunarele, de la ceasuri ieftine până la cele scumpe, foarte scumpe şi …super scumpe.  Indiferent de preţ, designul este cel care dictează alegerea unui ceas. Gradul de fineţe foarte ridicat al pieselor care compun un ceas are impact atât asupra aspectului cât şi al mecanismului. Au apărut piese noi, cum ar fi tourbillonul la ceasurile mecanice, sau combinaţia de ceas cu limbi  şi ceas electronic, o variantă cunoscută sub denumirea de ceas dual-time.

La întrebarea de mai sus, nu există un răspuns universal valabil pentru că până la urmă ţine de gustul fiecăruia şi …banii de pe card.

Concurenţa, motorul schimbărilor

Concurenta ridicată dintre producători pe de o parte, şi vânzători pe de altă parte, a determinat în mod firesc o scădere a preţurilor, dar şi transformarea ceasului într-un accesoriu de modă. Asta nu înseamnă că acele ceasuri de lux purtând marca unor firme vechi de când lumea, nu îşi au piaţa lor. Fii atent la ţinuta oricărui om cu venituri serioase. Fără excepţie, vei observa şi un ceas scump.

Integrarea ceasurilor de mână în modă s-a realizat relativ rapid. Vorbim aici de culori, forme şi design-uri sofisticate ale ceasurilor care s-au îmbinat perfect cu îmbrăcămintea, bijuteriile şi vârsta manechinelor care defilează pe podiumurile din întreaga lume. De-a lungul anilor, am asistat chiar la un fenomen al asocierii ceasului cu diverse curente.

Câteodată stai şi te minunezi: câte se mai pot schimba în moda asta? Ei bine: răspunsul îl vezi în viaţa de zi cu zi.  Multe se schimbă, după cum şi multe idei sau tendinţe vechi revin în forţă.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
Sună acum!