fbpx

Ceasuri De Vanzare şi Ceasuri De Mana

Ceasuri de vanzare găseşti oriunde: pe internet, în magazine şi mall-luri, aproape peste tot, cel mai important lucru rămânând alegerea lui.  Majoritatea ceasurilor se cumpără după aspectul lor. Restul sunt detalii: dacă este analogic sau electronic, automatic sau mecanic, quartz sau led. Există modele care se agaţă la gât, altele sunt încorporate în medalioane, inele, chiar şi în ochelari. Au apărut ceasuri cu GPS, cu radio, cu memorie internă, cititor de card şi USB, sau modelele care măsoară pulsul sau au pedometru pentru cei pasionaţi de sport.

Ceasurile de mana

În anul 1916, în ziarul The New York Times  apare pentru prima oară informaţia că europenii  au început să poarte ceasuri de mână, lucru total neobişnuit la vremea respectivă. Până atunci, ei, americanii   le foloseau doar ca sursă de umor în filme şi spectacole de divertisment. După începutul Primului Război Mondial, soldaţii au fost obligaţi prin regulamentele militare să poarte ceas  la mână. Soldaţii  din Europa purtau ceasuri  cu geamuri  anti-glont şi cadrane fosforescente pentru o bună vizibilitate pe timp de noapte. Astăzi, datorită dezvoltării industriei şi creşterii productivităţii muncii, există ceasuri ieftine accesorizate cu multe funcţii, care sunt accesibile atât ca preţ cât şi ca manevrare.

CEAS QUARTZ SILK BLACK FRONTAL

Alexis McCrossen, profesor universitar din SUA licenţiat în istoria civilizaţiei americane, a făcut un studiu privind banii din încasările de la casele de amanet americane din perioada începutului de secol 20 . Mai mult de jumătate din bani proveneau din tranzacţiile cu ceasurile de mână. Aşadar, ceasurile de mână reprezentau un bun de valoare care putea fi schimbat pe bani la nevoie.

Se pare că încă din anul 1700, femeile de rang nobiliar purtau brăţări de mână cu ceas încorporat. Bărbaţii au fost ceva mai conservatori aşa că abia după anul 1890 s-au încumetat să treacă de la ceasurile de buzunar la cele de mână.

Piaţa ceasurilor, o variabilă continuă

Uşor, uşor piaţa ceasurilor a luat avânt , iar cei care le vând au trecut la metode de promovare din ce în ce mai originale. De exemplu , este binecunoscut cazul vânzătorului de ceasuri din Anglia care obişnuia să spună că acestea au fost folosite de soldaţi, în Războiul Burilor  din Africa de Sud, pentru a sublinia rezistenţa de excepţie a ceasurilor lui.

BBC a făcut un studiu care a dovedit că apariţia pe piaţă a ceasului smart, a dus la o scădere simţitoare a  vânzărilor de ceasuri quartz. Evident,  cine ar mai folosi o maşină de scris dacă are la îndemână un calculator super performant?  Cu toate acestea, piaţa ceasurilor rămâne o piaţă dezvoltată şi bine segmentată. Deşi se lansează periodic noi modele foarte sofisticate, ceasurile mecanice şi automatice elveţiene au înregistrat vânzări mai mari comparativ cu anii precedenţi. Care ar fi explicaţia acestui fapt? După părerea specialiştilor, un ceas quartz  funcţionează la parametri optimi câţiva ani, în schimb un ceas mecanic bine întreţinut cam 100 de ani, multe dintre ele fiind lăsate drept moştenire de familie.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
Sună acum!